Διεθνές συνέδριο Sustainable synergies from buildings to the urban scale SBE16-Thessaloniki

Εκδηλώσεις
Παρασκευή 14, Οκτωβρίου 2016 17:01

Το Εργαστήριο Οικοδομικής και Φυσικής των Κτιρίων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. διοργανώνει το διεθνές επιστημονικό συνέδριο Sustainable synergies from buildings to the urban scale SBE16-Thessaloniki, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου 2016 στο κτίριο ΚΕ.Δ.Ε.Α. (οδός 3ης Σεπτεμβρίου) στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://sbe16-thessaloniki.gr/.

Το συνέδριο εντάσσεται στη σειρά των διεθνών συνεδρίων SBE (International Sustainable Built Environment Conference Series, www.sbe-series.org), η οποία εποπτεύεται από το Διεθνές Συμβούλιο για την Έρευνα και την Καινοτομία στο Κτίριο και στην Κατασκευή (CIB), τη Διεθνή Πρωτοβουλία για το Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον (iiSBE), τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα το Τμήμα Τεχνολογίας, Βιομηχανίας και Οικονομικών του Περιβαλλοντικού Προγράμματος με τίτλο Αειφόρο Κτίριο και Πρωτοβουλία για το Κλίμα (UNEP), καθώς και τη Διεθνή Ένωση των Συμβούλων Μηχανικών (FIDIC).

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται στην Ελλάδα ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο με το συγκεκριμένο αντικείμενο, το οποίο φιλοδοξεί να συγκεντρώσει μηχανικούς και ερευνητές που εργάζονται στο ευρύ αντικείμενο της αειφορίας στον τομέα του δομημένου περιβάλλοντος.

Στο συνέδριο αναμένεται να παραβρεθούν επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο για να παρουσιάσουν τις περίπου 120 επιστημονικές εργασίες στο αντικείμενο της αειφορίας των κτιριακών κατασκευών. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν προγραμματιστεί διαλέξεις από προσκεκλημένους ομιλητές με αναγνωρισμένη συνεισφορά και γνώση στο συγκεκριμένο πεδίο. Το πλήρες πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://sbe16-thessaloniki.gr/.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ., του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Τ.Κ.Μ. και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας.