Βραβείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης /των βραβείων Europa Nostra του 2014 σε Διδάκτορα του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού»


Νέα της Πολυτεχνικής
Παρασκευή 20, Ιουνίου 2014 11:22

To βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης / Europa Nostra 2014, στην κατηγορία «Έρευνα» απονεμήθηκε στον ιταλό Αρχιτέκτονα –Συντηρητή μνημείων Paolo Vitti, Διδάκτορα του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού», με τίτλο «Θολωτή ρωμαϊκή κατασκευή στην Πελοπόννησο», ΕΛΛΑΔΑ, έρευνα που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής που εκπόνησε στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με επιβλέποντα τον κ. Γεώργιο Καραδέδο, ομότιμο καθηγητή σήμερα του Τμήματος Αρχιτεκτόνων.
Η απονομή πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαϊου 2014 στο Burgtheater στη Βιέννη υπό την αιγίδα του Ομοσπονδιακού Προέδρου της Αυστρίας κ. Heinz Fischer. Το βραβείο απένειμε η κ. Ανδρούλα Βασιλείου, επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδια για θέματα Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας και ο τραγουδιστής της όπερας και Πρόεδρος της Europa Nostra Placido Domingo.
O κ. Paolo Vitti, είναι στους έξι νικητές του Μεγάλου Βραβείου που λαμβάνουν επίσης χρηματικό έπαθλο 10.000 ευρώ.

Η Διευθύντρια του ΔΠΜΣ
Αλεξάνδρα Αλεξοπούλου

Συνημμένα :
Φωτογραφία από την Εκδήλωση
Δελτίο Τύπου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή