1o Ενημερωτικό Δελτίο του έργου BIOREGIO


Έρευνα
Τετάρτη 05, Ιουλίου 2017 12:05

1ο Ενημερωτικό Δελτίο του έργου BIOREGIO

Η ΒΙΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ είναι η οικονομία που βασίζεται σε ανανεώσιμες βιολογικές πηγές (σπαρτά, δάση, ψάρια, ζώα και μικροοργανισμούς) και την μετατροπή τους σε τροφή, προϊόντα, υλικά και ενέργεια. Στην ΒΙΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ περιλαμβάνονται πολλές κατηγορίες δραστηριοτήτων όπως η κτηνοτροφία, η παραγωγή τροφίμων και χαρτιού όπως επίσης και οι επιχειρήσεις χημικών, βιοτεχνολογίας και ενέργειας.

Το ευρωπαϊκό έργο BIOREGIO, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας INTERREG EUROPE 2014-2020 και υλοποιείται τοπικά από το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής (http://aix.meng.auth.gr/) του ΑΠΘ και το Περιφερειακο Ταμειο Αναπτυξης Κεντρικης Μακεδονιας (http://www.rdfcm.gr/), έχει ως στόχο την τόνωση της ευρωπαϊκής βιο-οικονομίας μέσα από την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας στο πεδίο των ρευμάτων οργανικών υπολειμμάτων/αποβλήτων.

Το 1ο ενημερωτικό δελτίου του προγράμματος είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο: https://www.interregeurope.eu/bioregio/newsletter . Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να κάνουν εγγραφή και να λαμβάνουν νέα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις του έργου!

 

BIOREGIO- www.interregeurope.eu/bioregio