Τιμητική εκδήλωση για την κυρία Σοφία Δερμίση, την κυρία Μάγδα Λαγούδα και τον κύριο Δημήτριο Λαγούδα


Εκδηλώσεις
Παρασκευή 23, Ιουλίου 2021 20:53

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής τίμησε σε ειδική εκδήλωση  3 διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίων των Η.Π.Α.:

α) Την Μάγδα Λαγούδα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Texas A&M, σε αναγνώριση της συνεχούς προσφοράς της στους φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής, του οποίου είναι απόφοιτος.

β) Τον Δημήτρη Λαγούδα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Texas A&M, σε αναγνώριση της συνεχούς προσφοράς του στους φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Σχολής, του οποίου είναι απόφοιτος και επίτιμος διδάκτορας.

γ) Την Σοφία Δερμίση, καθηγήτρια του University of Washington/Seattle, σε αναγνώριση της συνεχούς προσφοράς της στους φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Σχολής, στο οποίο διετέλεσαν καθηγητές οι γονείς της, Βασίλης και Νικούλα Δερμίση.

Λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση ήταν σύντομη και η συμμετοχή ήταν πολύ περιορισμένη, ώστε να τηρηθούν πλήρως οι  ισχύουσες διατάξεις. Η  ατμόσφαιρα, όμως, ήταν συγκινητική και χαρούμενη συνάμα.

Για την προσφορά των τιμώμενων μίλησε σύντομα ο Κοσμήτορας της Σχολής Κ.Λ. Κατσιφαράκης, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές της Σχολής.

Κατόπιν πήραν τον λόγο οι τιμώμενοι. Η κυρία Λαγούδα μίλησε με συγκίνηση για τα φοιτητικά της χρόνια και για το πόσο την βοήθησαν οι σπουδές στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στη σταδιοδρομία της. Στο ίδιο κλίμα, ο κύριος Λαγούδας ανέφερε ότι, πέρα από τις υποτροφίες, θέλουν να στηρίξουν γενικότερα τους απόφοιτους του Τμήματος να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Τέλος, η κυρία Δερμίση αναφέρθηκε στη σχέση της με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, όπου ήταν καθηγητές οι γονείς της, στη μνήμη των οποίων προσφέρει τις υποτροφίες.

Η εκδήλωση έκλεισε με επίδοση τιμητικών πλακετών, στην κυρία Λαγούδα από τον πρώην πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Π. Σεφερλή,  στον κύριο Λαγούδα από τον πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΘ. Μιχαηλίδη και στην κυρία Δερμίση από τον κοσμήτορα της Σχολής Κ.Λ. Κατσιφαράκη.