ReCoopAuth & CoopStarter: Πρόσκληση σε Webinars


Νέα της Πολυτεχνικής
Πέμπτη 07, Μαΐου 2020 09:56

Πριν από τη δύσκολη εποχή του κορονοϊού είχε ξεκινήσει μία κοινωνικά καινοτόμα περιβαλλοντική δράση, που είχε εγκρίνει η Πρυτανεία του ΑΠΘ στο πλαίσιο του ImproveMyCampus και αφορούσε καταρχήν στον φιλόδοξο στόχο «zero waste AUTh» (διαβάστε τους στόχους της δράσης εδώ). Έτσι, ξεκίνησε σιγά σιγά να οικοδομείται μία, ανοικτή σε όλους και όλες, κοινότητα ενδιαφερομένων, αλλά η πανδημία ανέκοψε την αρχική πορεία. Ωστόσο, καθώς τα περιοριστικά μέτρα αρχίζουν να χαλαρώνουν «συναντιόμαστε» ξανά στο ReCoopAuth, αυτή τη φορά διαδικτυακά.

Μπορεί να μην είναι κατάλληλη η στιγμή για να ξεκινήσουμε τις περιβαλλοντικές μας δράσεις,  ωστόσο, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στην πορεία μας είναι η εκπαίδευση πάνω σε βασικά ζητήματα, όπως αυτά της συνεργατικής επιχειρηματικότητας, της κυκλικής, κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και βέβαια της μείωσης, επανάχρησης και ανακύκλωσης απορριμμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή, ευτυχή συγκυρία αποτελεί η ευκαιρία συνεργασίας με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα CoopStarter, το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus+ και συντονίζεται από το Cooperative College του Manchester. Κύριος σκοπός του CoopStarter είναι η ενίσχυση της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας των νέων της Ευρώπης, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων.

Στις δράσεις αυτές περιλαμβάνεται και μια σειρά τριών (δωρεάν) ενημερωτικών / εκπαιδευτικών σεμιναρίων / webinars (δείτε το fb event) τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της δυνατότητας δημιουργίας ενός συνεταιριστικού σχήματος από νέους και νέες. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευκαιρία και να εντάξουμε το ReCoopAuth σε αυτή την εκπαιδευτική δράση. Έτσι, τα μέλη της κοινότητας του ΑΠΘ που θα συμμετάσχουν (αφορά σε όλες τις κατηγορίες των μελών: φοιτητές, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες, μετα-διδάκτορες, ερευνητές, επιστημονικούς συνεργάτες, ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, υπαλλήλους) μπορούν να καταρτιστούν κατάλληλα και να ξεκινήσουν από μια σωστή βάση την υλοποίηση του νέου, πρωτοποριακού και καινοτόμου εγχειρήματός μας στο ΑΠΘ.

Με την ολοκλήρωση της παρακολούθησης και των τριών σεμιναρίων θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, για όποιον/α το επιθυμεί,  εκ μέρους: του φορέα διοργάνωσης του προγράμματος Erasmus+ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Cooperative College και εκ μέρους της δράσης ReCoopAuth που υλοποιείται στο ΑΠΘ (με επιστημονικά υπεύθυνο τον Επ. Καθηγητή Γιώργο Γριτζά και συντονιστή τον υπ. Διδάκτορα Βαγγέλη Βραγοτέρη).

Βρείτε εδώ τη διάρθρωση του περιεχομένου του σεμιναρίων.


Zoom Links των Webinars

Δευτέρα 11/5: 18.00-19.30: authgr.zoom.us/j/91151182784

Δευτέρα 18/5: 18.00-21.00: authgr.zoom.us/j/98872224777

Δευτέρα 25/5: 18.00-20.00: authgr.zoom.us/j/98661675867