ΣΥΝΕΔΡΙΟ Πόλη υπό κατασκευή: σχέδια, διαδικασίες και πρακτικές για τον χώρο της Θεσσαλονίκης


Εκδηλώσεις
Παρασκευή 08, Ιουνίου 2018 11:21

  Ο Τομέας Πολεοδομίας-Χωροταξίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης οργανώνει επιστημονικό συνέδριο με τίτλο

Πόλη υπό κατασκευή:
σχέδια, διαδικασίες και πρακτικές
για τον χώρο της Θεσσαλονίκης

Το συνέδριο επιχειρεί να ανοίξει τη συζήτηση και να αναδείξει νέα ερευνητικά δεδομένα για τα ζητήματα του χώρου της σύγχρονης Θεσσαλονίκης μέσα από προσεγγίσεις που φωτίζουν αστικές πραγματικότητες και διαδικασίες, και κάνουν ορατούς τους πολλαπλούς δρώντες που συμμετέχουν, αλληλεπιδρούν ή αποκλείονται από την συνεχή παραγωγή του χώρου.

Το Συνέδριο προσκαλεί ερευνητικές εργασίες - εισηγήσεις οι οποίες αναγνωρίζουν  νέα πεδία συζήτησης του χώρου της Θεσσαλονίκης στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
1. Αστικές πραγματικότητες σε κίνηση: Άνθρωποι, καθημερινότητες και δίκτυα
2. Επίσημοι σχεδιασμοί της πόλης και αναζητήσεις νέου παραδείγματος
3. Ανάμεσα στο φυσικό και στο αστικό: «πράσινες» στρατηγικές και βιωμένες φύσεις
4. Ανάμεσα στο ιδιωτικό και στο δημόσιο και πέρα από αυτά: δρώντες  και διαδικασίες παραγωγής του αστικού χώρου

Το συνέδριο είναι η πρώτη δραστηριότητα της νεοσύστατης Ερευνητικής Μονάδας για τις πόλεις του Ευρωπαϊκού Νότου που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Τομέα Πολεοδομίας-Χωροταξίας με σκοπό να αναπτυχθεί η έρευνα για τις ιδιαίτερες συνθήκες αστικοποίησης και τις σύγχρονες προκλήσεις των πόλεων του Ευρωπαϊκού Νότου.

Προγραμματίζεται να διεξαχθεί στους χώρους του Τμήματος Αρχιτεκτόνων στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2018. Παράταση υποβολής περιλήψεων έως 15 Ιουνίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και την πρόσκληση υποβολής εισηγήσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου
http://southeuropean-cities.arch.auth.gr/el/conference2018

Αυτή είναι η 2η ανακοίνωση του Συνεδρίου.