Προσκληση στο 5ο Διεθνες Θερινο Σχολειο στις Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και ΝανοΙατρική


Εκδηλώσεις, Ανακοινώσεις για τους φοιτητές / αποφοίτους
Παρασκευή 10, Ιουνίου 2011 10:53

5th International Summer School on "Nanosciences and Nanotechnologies, Organic Electronics & Nanomedicine" (ISSON11) 9-16 July 2011



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και η Οργανωτική Επιτροπή του NANOTEXNOLOGY 2011 σας προσκαλούν στο Διεθνές Θερινό Σχολείο στις «Νανοεπιστήμες και Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και ΝανοΙατρική», (5th International Summer School in Nanosciences and Nanotechnologies, Organic Electronics and Nanomedicine – ISSON11) που θα λάβει χώρα στις 9-16 Ιουλίου 2011 στο Συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης (http://nnconf.physics.auth.gr).

Το Θερινό Σχολείο αποτελεί ένα από τα πολλαπλά γεγονότα και τις εκδηλώσεις που θα τρέχουν παράλληλα στα πλαίσια της ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2011, ένα πολυγεγονός διεθνών επιστημονικών, τεχνολογικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων (Διεθνής Έκθεση, Διεθνή Συνέδρια & Σχολεία στις Νανοτεχνολογίες & Οργανικά Ηλεκτρονικά, Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνολογίας) και. με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και άλλων ελληνικών και ξένων οργανισμών, τον Ιούλιο του 2011 στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Η Τελετή Έναρξης του Θερινού Σχολείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουλίου.

Το ΝΝ11 και το Θερινό Σχολείο διοργανώνονται από το
Διατμηματικό- Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Νανοεπιστήμες & Νανοτεχνολογίες" του Α.Π.Θ.
και υποστηρίζονται από το Θεματικό Δίκτυο ΝΑΝΟΝΕΤ και το Εργαστήριο Λεπτών Υμενίων – Νανοσυστημάτων & Νανομετρολογίας.

Κύριος στόχος του Θερινού Σχολείου ISSON11 είναι να προσφέρει έναν λεπτομερή παρουσίαση των τελευταίων επιτευγμάτων στις Νανοεπιστήμες, στα Οργανικά Ηλεκτρονικά και στη Νανοιατρική σε μια ευρεία ποικιλία τομέων, και τις προοπτικές για τη μετατροπή τους σε εφαρμογές αιχμής. Ο απώτερος σκοπός του ISSON11 είναι η κατάρτιση των ερευνητών της νέας γενιάς  στους διεπιστημονικούς τομείς της Nανοτεχνολογίας.

Το Θερινό Σχολείο ISSON11 μπορούν να το παρακολουθήσουν προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, μεταδιδάκτορες, ερευνητές και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί να αποκτήσει γνώσεις πάνω στην περιοχή των Νανοεπιστημών & Νανοτεχνολογιών (ΝΝ). Οι διαλέξεις θα γίνουν από διακεκριμένους επιστήμονες στις σύγχρονες τάσεις σε NN και τις state-of-the-are μεθόδους και  τεχνικές, καθώς επίσης και την πειραματική επίδειξη στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις.
To ISSON11 θα απαρτίζεται από τρεις διαφορετικές αλλά και παράλληλες ενότητες/σχολεία:

Σχολείο 1. Nanosciences and Nanotechnologies (ΝανοΥλικά, Χαρακτηρισμοί στην Νανοκλίμακα, Πρόσφατες Εφαρμογές)

Σχολείο 2. Organic Electronics (Σύστηματα, Υλικά, Παραγωγή, Εφαρμογές)

Σχολείο 3. Nanomedicine (ΝανοΒιοτεχνολογία, ΝανοΙατρική, Μέθοδοι, Εφαρμογές)

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στην Αγγλική Γλώσσα. Αναμένουμε ότι το ISSON11 θα είναι η βάση για τις καινοτόμες ιδέες υψηλής τεχνολογίας από ενθουσιώδεις νέους ή και μελλοντικούς ερευνητές.

Για τους φοιτητές από την Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ (χορηγία της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής) υπάρχει ειδική προσφορά για εγγραφή/συμμετοχή στο ISSON11.

Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με το NANOTEXNOLOGY 2011 και το ISSON11 μπορείτε να βρείτε στην Ιστοσελίδα www.nanotexnology.com, όπως και το προκαταρκτικό Πρόγραμμα του ISSON11 θερινού Σχολείου.

 

Mε τιμή
Ο Πρόεδρος
της Οργανωτικής Επιτροπής
Καθ. Στέργιος Λογοθετίδης

Πληροφορίες:
Τηλ: 2310998850, 2310998189