Μήνυμα του Κοσμήτορος της Π.Σ. Α.Π.Θ. και Ψήφισμα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών για τον θάνατο του Ομότιμου Καθηγητή Δημητρίου Βαλαλά


Νέα της Πολυτεχνικής
Παρασκευή 13, Νοεμβρίου 2015 12:59

H Πολυτεχνική Σχολή Α.Π.Θ. με βαθειά συγκίνηση πληροφορήθηκε το θάνατο του αγαπημένου συναδέλφου  Ομότιμου Καθηγητή Δημητρίου Βαλαλά.

Ο Δημήτριος Βαλαλάς εξελέγη καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1965, μετά από μια άκρως επιτυχημένη καριέρα Πολιτικού Μηχανικού σε μεγάλα έργα του εξωτερικού. Δημιούργησε το Εργαστήριο Εδαφομηχανικής και Θεμελιώσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και εργάστηκε συστηματικά για την ανάπτυξη, τόσο του Τμήματος αυτού, όσο και ολόκληρης της Σχολής, επίσης, από τη θέση του Κοσμήτορος της Πολυτεχνικής Σχολής, κατά το ακαδημαϊκό έτος 1974-‘75.

Το 1981 έγινε βουλευτής Επικρατείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η συνεχής ενασχόληση του Δημητρίου Βαλαλά με προβλήματα τεχνικών έργων, καθώς επίσης και η βαθύτερη παιδεία και καλλιέργειά του, τον οδήγησαν σε δραστηριότητες και έξω από τον αυστηρά επιστημονικό του χώρο και ασχολήθηκε ενεργά με θέματα που αφορούν στον άνθρωπο, στην κοινωνία και στον πολιτισμό.

Οι συνάδελφοί του θα έχουμε στη μνήμη μας, με συγκίνηση για την ευγένεια του και τον προσηνή του τρόπο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα λάβει χώρα το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, ώρα 12:00΄, στη Μητρόπολη Καστοριάς.
Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.


Ο Κοσμήτωρ
Καθηγητής Κ.-Β. Κατσάμπαλος

Αρχεία:
Ψηφισμα_Βαλαλά.pdf89 Kb