3o ενημερωτικό δελτίο του έργου TRANS-EDU-NET


Έρευνα
Τετάρτη 03, Οκτωβρίου 2018 11:04

Το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών συμμετέχει στο διαπεριφερειακό ερευνητικό έργο Transnational Educational Network for Young People – New Technologies and Entrepreneurial Thinking in the Tourism Industry (TRANS-EDU-NET), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Balkan – Mediterranean.

Το TRANS-EDU-NET ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2017 και η πρώτη συνάντηση των εταίρων διοργανώθηκε από το Συντονιστή National Tourism Cluster ‘Bulgarian Guide’ το Σεπτέμβριο του 2017 στη Σόφια.

Η δεύτερη συνάντηση του TRANS-EDU-NET έλαβε χώρα στον Αυλώνα της Αλβανίας στις 27 Απριλίου 2018 και φιλοξενήθηκε από την τοπική υπηρεσία οικονομικής ανάπτυξης AULEDA. Οι τέσσερεις εταίροι του έργου συναντήθηκαν για να παρουσιάσουν την πρόοδο του έργου και συζήτησαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων σχετικά με τα προγράμματα σπουδών για την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό στην Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και την πΓΔΜ.

Στο πλαίσιο των ενεργειών προώθησης και δικτύωσης του TRANS-EDU-NET στη χώρα, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη συνάντηση στις 9 Νοεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη υπό την εποπτεία του Εργαστηρίου Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής. Οι τέσσερεις εταίροι του έργου θα συζητήσουν για θέματα που αφορούν στο Edu-Camp και τη διοργάνωση της κατάρτισης για νέους επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη μέσα έτος 2019. Επίσης, οι εταίροι του έργου θα συμμετάσχουν στην έκθεση για την απασχόληση των νέων που θα διοργανωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.

Η αποστολή των εταίρων του TRANS-EDU-NET είναι να προσφέρουν ευκαιρίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων ηλικίας 16 έως 30 ετών για τις ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας στα Βαλκάνια. Οι δραστηριότητες του έργου αποσκοπούν στην προώθηση της επιχειρηματικής σκέψης μεταξύ των νέων, στη στήριξη της αειφόρου ανάπτυξης του τουρισμού και στη δημιουργία ενός ανταγωνιστικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Εταίροι του έργου:

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πολυτεχνική Σχολή, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής

National Tourism Cluster “Bulgarian Guide”, Βουλγαρία

AULEDA - Local Economic Development of Vlora Region, Αλβανία

Municipality of Kicevo, πΓΔΜ


Project co-funded by the European Union and National Funds of the participating countries