Ψήφισμα της Κοσμητείας για τα φαινόμενα βίας και την επίθεση σε Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.


Νέα της Πολυτεχνικής
Τρίτη 11, Ιουνίου 2019 21:48

Ψήφισμα της Κοσμητείας για τα φαινόμενα βίας και την επίθεση σε Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
(Συνεδρίαση, αριθμός 12/06.06.2019)

Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων βίας στους χώρους του Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και την αγανάκτησή της για την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Κωνσταντίνος Τοκμακίδης από «ομάδα φοιτητών», την Τρίτη 4 Ιουνίου, στο Κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Μέλη της ομάδας αυτής άρπαξαν το κινητό του συναδέλφου, τον γρονθοκόπησαν και τον απείλησαν με εκπαραθύρωση από τον 7ο όροφο, ενώ παράλληλα προπηλάκισαν τον κύριο Πρύτανη και την κυρία Αναπληρώτρια Πρύτανη.
Επιπροσθέτως, η Κοσμητεία εκφράζει την απογοήτευσή της για τον τρόπο με τον οποίο μερίδα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρουσίασε το συγκεκριμένο γεγονός.
Η Κοσμητεία της Πολυτεχνικής Σχολής συμπαρίσταται σε όλους τους συναδέλφους που έχουν υποστεί σωματική ή λεκτική βία, από «ομάδες φοιτητών» με αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Επιπλέον, δηλώνει ότι θα συμπαρασταθεί σε κάθε προσπάθεια των πανεπιστημιακών αρχών και της πολιτείας να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα βίας και ανομίας.
Η συνέχιση της ανοχής δεν αποτελεί λύση: Πέρα από τους κινδύνους που εγκυμονεί για όσους διαφωνούν με τις απόψεις των παραβατικών ομάδων, διαπαιδαγωγεί νέους ανθρώπους στο να θεωρούν τη βία ως θεμιτό τρόπο διεκδίκησης αιτημάτων. Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και ας απαιτήσουμε από την Πολιτεία να αναλάβει τις δικές της.


Ο Κοσμήτωρ

Κωνσταντίνος Λ. Κατσιφαράκης
Καθηγητής