ΑΠίΘανοι φοιτητές καινοτομούν


Ανακοινώσεις για τους φοιτητές / αποφοίτους
Τρίτη 11, Φεβρουαρίου 2020 21:49

Ο Διεθνής Φοιτητικός Διαγωνισμός “Invent for the Planet” συνδιοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά από το Α.Π.Θ. με τίτλο «ΑΠίΘανοι φοιτητές καινοτομούν», ταυτόχρονα με 40 Πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, στις 14-16 Φεβρουαρίου 2020, υπό την κεντρική διοργάνωση του Πανεπιστημίου Texas A&M των Η.Π.Α. Ο πρώτος διαγωνισμός είχε τύχει μεγάλης απήχησης, με περίπου 170 αιτήσεις φοιτητών από περισσότερες των 15 Σχολών και Τμημάτων του Α.Π.Θ., στην πλειοψηφία τους από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής, ενώ η φοιτητική μας ομάδα HAILdom αποτέλεσε μία από τις πέντε ομάδες που προκρίθηκαν στον περσινό τελικό του διαγωνισμού!

Μέσα σε 48 ώρες οι φοιτητές θα δημιουργήσουν ομάδες και θα σχεδιάσουν ρεαλιστικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα με την καθοδήγηση μεντόρων από την αγορά και καθηγητών του Α.Π.Θ. Οι ομάδες θα κατασκευάσουν πρωτότυπα της λύσης τους αξιοποιώντας τις εργαστηριακές υποδομές του Α.Π.Θ. και θα δουλέψουν στην παρουσίαση της επιχειρηματικής ιδέας, η οποία θα παρουσιαστεί σε πάνελ κριτών.

Η τελική παρουσίαση έχει ως στόχο την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών μέσα από τη λύση του προβλήματος. Οι 5 καλύτερες ομάδες που θα διακριθούν διεθνώς, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για τον τελικό. Η παραπάνω διαδικασία, αποτελεί μια μοναδική βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία για τους συμμετέχοντες φοιτητές, καλλιεργεί το δημιουργικό τρόπο σκέψης, την επιχειρηματική κουλτούρα και συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αναγκαίων για την αγορά. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με καταξιωμένους μέντορες, να πειραματιστούν με νέες τεχνολογίες και να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο επιλύοντας ένα πραγματικό πρόβλημα.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του Οικοσυστήματος Καινοτομίας Θεσσαλονίκης ΟΚ!Τhess.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/2179662638761030/

Αρχεία:
IFTP20_poster_supporters2.jpg3,63 Mb