Πρόσκληση για συμμετοχή στο εντατικό πρόγραμμα διδασκαλίας στο πλαίσιο του δικτύου ATHENS


Νέα της Πολυτεχνικής
Δευτέρα 13, Ιανουαρίου 2020 20:22

Αγαπητοί φοιτητές

Η Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ είναι μέλος του Δικτύου ATHENS (Advanced Technology Higher Education Network/SOKRATES). Στο Δίκτυο αυτό ανήκουν 14 συνολικά Πανεπιστήμια της Ευρώπης (Ενδεικτικά ΑΠΘ, Technische Universitat Munchen, Politecnico di Milano, Delft University of Technology, ParisTech, K.U. Leuven, Warsaw University of Technology, Czech Technical University in Prague, Instituto Superior Tecnico di Lisboa, Vienna Technical University).

Μέσω του Δικτύου αυτού, 2 φορές τον χρόνο (Μάρτιο και Νοέμβριο), οι φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ (τεταρτοετείς και πεμπτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες) έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα εντατικό πρόγραμμα διδασκαλίας μαθημάτων διάρκειας μιας εβδομάδας (πρόγραμμα Athens) (30 ώρες διδασκαλίας + 10 με 15  ώρες πολιτιστικών δραστηριοτήτων) σε ένα από τα πανεπιστήμια που ανήκουν στο παραπάνω δίκτυο. Όλες οι διαλέξεις είναι στα Αγγλικά και τα θεματικά αντικείμενα των διαλέξεων του προγράμματος διαφέρουν ανά Πανεπιστήμιο. Δεν υπάρχουν δίδακτρα αλλά οι συμμετέχοντες πρέπει να αναλάβουν μόνοι τους τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και σίτισης.

Όσον αφορά το ΑΠΘ προσφέρει πρόγραμμα μόνο την περίοδο του Μαρτίου. Ο  θεματικός τίτλος του προγράμματος είναι:  «Impact of Metro construction on the long-term sustainability of a Metropolitan city: The case of Thessaloniki» και περιλαμβάνει, εκτός από διαλέξεις, πολιτιστικές δράσεις και επισκέψεις σε εργοτάξια/σταθμούς του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Φέτος το πρόγραμμα Athens θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 14/3/20 με 22/3/20 (ταυτόχρονα σε όλα τα πανεπιστήμια). Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι από 9/1/20 μέχρι και 28/1/20

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους ιστότοπους :

https://www.eng.auth.gr/en/research/international-partnerships/athens-programme.html

http://www.athensnetwork.eu/