ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΠΣ ΑΠΘ


Νέα της Πολυτεχνικής
Πέμπτη 21, Μαΐου 2015 12:11

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων ΠΣ ΑΠΘ συμμετείχε επίσημα με τη μετάβαση 3 καθηγητών (Φ. Βαβύλη, Ν. Καλογήρου, Ν. Τσινίκα και με την επιλογή εργασιών φοιτητών στο διεθνή διαγωνισμό που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της 14ης Παγκόσμιας Τριενάλε Αρχιτεκτονικής “interarch 2015” που γίνεται στη Σόφια Βουλγαρίας υπό την αιγίδα της UNESCO.

Ομάδα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΠΣ ΑΠΘ τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο της Interarch, ενώ άλλες δύο ομάδες τιμήθηκαν με το Ειδικό Βραβείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαιτών και το Ειδικό Βραβείο της Ένωσης Αρχιτεκτόνων της Βουλγαρίας αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα βραβεία που δόθηκαν στο τμήμα είναι τα ακόλουθα:

-1st Prize Gold Medal Interarch, Catalogue and Honorary Diploma

Sensing spaces” φοιτητές: Φωτεινή Λιάκου και Ελευθερία Φατσέα με επιβλ. καθηγητές τους Κ. Τσουκαλά και C. Conenna

-Special Prize of the Rector of the University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy and Honorary Diploma Interarch

Domestic GoodsDepartment Store”: φοιτητές Θέμης Ιστατιάδης, Γιώργος Μερτζανίδης και Μιχάλης Φουντεδάκης με επιβλ. καθηγήτρια την Τ. Παπαδοπούλου

-Special Prize of the Union of Architects in Bulgaria- Gold Capital, Special Diploma and Honorary Diploma Interarch

Living nextto the lake”: φοιτήτρια Ευγενία Χαραλαμπίδου με επιβλ. καθηγητές τους Φ. Βαβύλη και  Κ. Σακαντάμη

 Συγχαίρουμε τους φοιτητές μας για την αξιόλογη προσπάθεια και επιμέλεια και τους ευχόμαστε να έχουν ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις.

Ευχαριστούμε την καθηγήτρια Φανή Βαβύλη που επιμελήθηκε τη συμμετοχή μας στην Τριενάλε και τους επιβλέποντες καθηγητές για την υποστήριξη που επέδειξαν αναδεικνύοντας το τμήμα μας στην παγκόσμια Τριενάλε Αρχιτεκτονικής «Interarch 2015”.

 

Νίκος Καλογήρου

πρόεδρος Τμ. Αρχιτεκτόνων ΠΣ ΑΠΘ